ezgif.com-gif-maker

Maja Sikirica, mag. psych.

Svakim našim novim iskustvom, svakom novom spoznajom o svijetu i nama samima, svakim novim odnosom, svakim novim danom i osjećajem, mijenja se naš samoopis. Ukoliko si dopustimo o njemu promišljati. 

Dio samoopisa koje nemam namjeru mijenjati moje su ime i prezime. Maja Sikirica.

Rođena sam u Požegi gdje sam završila svoje osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Nakon toga, 2012. godine završila sam studij psihologije pri Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. 

Kompetencije za svoj posao stekla sam kroz studij psihologije te kroz četverogodišnju edukaciju psihoterapije pri Školi kibernetike i sistemske terapije koju privodim kraju (psihoterapeutkinja sam pod supervizijom). Iskustvo sam gradila na nekoliko radnih mjesta u bolničkom sustavu, sustavu obrazovanja i civilnom sektoru. Svako moje prethodno radno mjesto zahtijevalo je izravan rad s klijentima svih dobnih skupina na njihovom rastu i razvoju, bilo privatnom ili profesionalnom te unaprjeđenju kvalitete života radom na poučavanju raznih komunikacijskih i socijalnih vještina.

Poučavanje kako učiti, poučavanje povezno s unaprjeđenjem kvalitete života, edukacija o potrebama različitih ciljanih skupina, poučavanje komunikacijskih vještina, obiteljska i partnerska poduka o konverzacijskim i komunikacijskim vještinama primjeri su potreba populacije s kojima radim, bilo individualnim ili grupnim metodama.

Iza mene su tisuće sati provedenih u direktnom savjetodavnom i drugim individualnim i grupnim oblicima rada s klijentima, mnoge održane edukacije, javne akcije, predavanja za stručnjake i ona za javnost, radionice s mladima u školama i izvaninstitucionalno te s njihovim roditeljima. Redovno pohađam edukacije za stručnjake te sam jedna od autorica sveučilišnog udžbenika nastalog u suradnji s Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci.